att köpa valp ifrån allemoras

Om du är intresserad av en valp från oss, skicka ett mail och berätta vem du är, vad du kan erbjuda för hem och vad du tänker dig med din framtida hund. Jag finns som stöd både före och efter valpköpet, och vill gärna få höra hur det går för valparna i sina nya hem.
Innan jag säljer en valp vill jag ha träffat valpköparna .  Jag säljer inga valpar utan att först ha träffat eventuella köpare. Detta för att se om båda parter trivs med varandra. Köparna måste kunna känna ett förtroende för mig som uppfödare, och jag vill kunna känna att mina valpar får ett gott hundliv hos den som valpen hamnar hos.
Jag förbehåller mig rätten att välja vilka som mina valpar hamnar hos. 
Självklart kommer man hit och hämtar valpen på leveransdagen, jag skickar inga valpar.
Köparen ska noga ha tänkt igenom sitt valpköp, vara pålästa om rasen, och ha en plan för hur tillsynen för valpen är ordnad så den inte behöver vara ensam.

Valparna kommer födas upp inomhus och vara vana vid alla förekommande ljud och händelser i hemmet. När de åker till sitt nya hem kommer de att vara

 • Veterinärbesiktigade

 • Vaccinerade

 • Regelbundet avmaskade

 • ID märkta med chip

 • Registrerade i SKK


 Valparna kommer att få med sig

 • Stamtavla (registreringsbevis i SKK)

 • Lite mat som de är vana vid att äta

 • Matlista

 • Valppaket, med bl a koppel, halsband, filt med doft av mamma och syskon

 • Häfte med råd för den första tiden i sitt nya hem

 • Ett års medlemskap i rasklubben

 • En valpträff med lite tips och råd om valpuppfostran och valpträning


Planerade valpkullar

Planen är att Trolla ska paras på sitt kommande löp, november/december.

Hanen till kullen presenteras nedan.
Han heter Hellas Cinnabar, eller Bengt, till vardags.

Trolla är en pigg tik som gillar fart och fläkt. Hon vill vara med där det händer saker. Händer det inget så tar hon det lugnt, men håller koll så att hon inte missar något. Hon älskar att arbeta med mig, vare sig det är lydnad, spår, nosework eller tricks. Hon är väldigt social och drar sig inte för att hoppa upp i knät på vem som helst, och helst pussas också. Det där med social distans är inget för henne.
Det här blir Trollas andra kull, den första fick hon i september 2019.
Svensk utställningschampion
Genomförd MH med godkänt skott
SLEM testad fri
Ögonlyst UA
Hellas Cinnabar "Bengt"
Slem-testad Fri
Reserv-cert på utställning, 2 x BirJunior
Bengt har ett trevligt temperament och har en bra storlek.
Kullen får 0,0% i inavelsprocent.
Så här berättar husse Simon om Bengt:
"Bengt är en glad och söt liten kille som älskar att varva diverse olika aktiviteter med lite lugnare mys i soffan. Inne i stan så älskar han att ligga och spana på världen från sin utkikspost på köksbordet. På landet sitter han gärna på bron där han insuper skogens alla dofter och ljud. Han är väldigt snäll mot alla och är fantastisk förstående och lugn omkring barn. Bengt är uppmärksam och lyssnar alltid när det gäller. Han umgås bra med de flesta andra hundar och älskar att busa med stor som liten. Han kommer också bra överens med katterna han känt sedan valpåren. Bengt har ett viltintresse, men har aldrig tillåtits driva längre sträckor innan han kallats in. Han har även varit på väg ned i ett bebott grävlingsgryt, så intresset för den arten finns också. Han skiner upp när han får röra sig fritt i skog och mark. Bengt gillar alla former av aktiviteter och har testat allt från agility till lydnadsträning. Han älskar att pussas, och viftar på svansen så fort tillfälle ges. Han gillar att vara med. Bengt är en central och mycket uppskattad del av familjen."
Hellas Cinnabar och blivande kullens stamtavla