Har ju glömt att skriva om Tigers första utställning.
En lördag i januari hade en rasklubb en inofficiell utställning för valpar i Sollentuna badmintonhall. Domare för border var Torbjörn Skaar.
Tiger gick i valpklass 1 och hans motstånd var en tik i samma ålder.
Det är alltid spännande med att ta en valp till utställning första gången. Man vet aldrig hur de ska reagera.
Vid Dexters första utställning for han som en vante i kopplet, fram och tillbaka. Tills vi kom in i ringen. Då hade han fokus på mig och jag lyckades få honom att stå still och rätt några gånger i alla fall.
Tiger var lite lugnare än Dexter utanför ringen. Och i ringen var han en dröm. Som om han inte gjort annat än att visa upp sig. Stod fint och still, länge.
Domaren tyckte om Tiger. Berömde hans typ och fina huvud. Tiger fick hederspris, blev BIR-valp, och placerade sig sedan som trea i gruppen! Det var en välrepresenterad terriergrupp. Många och fina terriers, så jag var helt klart nöjd.

I går var vi på utställning igen. Nu var det terrierklubben som hade en inofficiell utställning för alla raser och åldrar i Sollentuna.
Alla mina hundar var anmälda. Tiger i juniorklass, Dexter i öppenklass och Nova i veteranklass.
Tiger startade. Han var ensam i sin klass. Skötte sig ganska bra i ringen, med tanke på att han var väldigt speedad efter att ha hälsat på sin kennelmatte innan. Lite ofokuserad, men stod fint. Han är väldigt otrimmad just nu och det gör att han ser kompakt ut, men han fick hederspris, och fick gå vidare till tävlan om bästa hane.

Dexter hade två konkurrenter i sin klass. Han slog båda och blev etta i sin klass!
Han var fokuserad, lugn, lyssnade och försökte göra allt som jag ville. Så duktig!
I tävlan om  bästa hane var det Tiger, en unghund, Dexter och de två andra öppenhanarna, en champion och en veteran.
Tiger blev bortplockad tillsammans med de två andra öppenhanarna.
Championhanen vann, unghunden blev tvåa, och sedan kom Dexter! En tredjeplats för min stora lilla hund. Han fick en jättefin kritik.

Sist ut var det så Nova. Efter många timmars väntan. Hon var ensam veteran. Hon fick hederspris och blev bästa veteran, och sedan slog hon en öppenklasstik i tävlan om bästa tik. I tävlan om bäst i rasen blev hon slagen av en kraftfull hane, så Nova slutade som BIM.

Jag är nöjd med mina hundars prestationer och det är kul att andra än jag tycker de är fina 🙂

Tigers kritik:
Kraftfull juniorhane, runt fint huvud med härliga detaljer, rak fin front, korrekt skuldra och överarm, plan topline, korrekt svansansättning. Tillräckligt vinklad bak. Rör sig trevligt fram och bak. Något hastrång. Välpresenterad, glad pojk.

Dexters kritik:
3-årig hane, utmärkt kvalite. Elegant huvud och uttryck, korrekt bett, underbar front. Något vek i mellanhänder. Fin skuldra och överarm. Rak fin topline, korrekt svansansättning. Välvinklad bak. Underbart trimmad. Korrekt storlek vid spanning. Välpresenterad, härligt samspel mellan handler och hund.

Novas kritik:
9-årig feminin tik. Ok huvud. Fina ögon. Välansatta öron. Utmärkt över och underlinje. Knappt förbröst, bra bröstkorg. Knappa vinklar fram, bra bak. Rör sig bra runt om. Utmärkt temperament. Välvisad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *