Trollas framfart i utställning fortsätter. Efter en ljummen vinter och vår med ett par släta excellent och ett par very good i bagaget blev det fullträffar på terrierklubbens tvådagarsutställning i Eskilstuna. Hon fick cert båda dagarna och blev Bäst i rasen på söndagen!!!
Dessutom slog hon till och blev tvåa i unghundsBIS!
Nu har hon tre cert, men behöver ett till efter att hon fyllt två år för att kunna bli Svensk utställningschampion.
Nu lägger vi utställningen på hyllan för i sommar och riktar in oss på att starta i Lydnadsklass i höst. Mycket jobb kvar, men förhoppningsvis kommer mattes träningslusta att vakna när vi väl sätter igång.

Nova har blivit gammal. Hon sover den mesta tiden och har blivit lite mer stel och bakkärran hänger inte med ibland. Men hon vill fortfarande vara med och är som alltid lika glad, fastän hon inte hör och inte ser så bra. Hon är tolv år nu så hon får ta det lugnt och bestämma själv hur mycket hon vill röra på sig. Ibland får hon fortfarande labberyck och ska leka med de små, men det är väldigt korta stunder.

Dexter är som vanligt på alerten och hänger med på allt. Protesterar om det blir alltför mycket vila. Han vill att det händer saker jämt.
Om matte vågar så ska vi ta oss iväg på en blåbärstävling i agility i sommar. Det har jag sagt länge, men inte blivit av. Får se om det händer innan Hell freezes over 😉
Vi ska även försöka ta oss i väg på grytträning med båda terrierna.

Letandet efter en lämplig partner till Trolla fortgår. Det stöts och blöts och kollas stamtavlor och bilder på nätet, och funderas och jämförs.
Funderar även på vilket löp som kan passa att para. Vårvalpar eller höstvalpar?
Mycket att tänka på, men så roligt.

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *