I helgen var det rasspecial och KM tävlingar i diverse tävlingar för borderterrierna.
Båda killarna var anmälda till utställningen och dessutom anmälde jag mig och Dexter till novisklassen i agility, vilken inte räknas med i klubbmästerskapet.
Mer om det strax. Eftersom detta inlägg bara kommer handla om killarna så måste jag ägna ett par rader åt den bästa labradoren på jorden.
Nova var förstås med på resan och var med oss hela tiden. Bland alla terriers och människor vid ringside låg hon så tålmodigt vid våra fötter. Hon är helt underbar att ha med på sånt här. Bryr sig inte om varken hundar eller människor, utan reser sig ibland för att påminna att hon finns och lägger sig sen tillrätta igen.
Bästa, finaste, goaste, underbaraste Nova

På fredagen tävlade alltså jag och Dexter agility för första gången. Det gick helt ok. Men, oerfaren som jag är, så glömde jag bort ungefär hälften av det jag skulle tänka på.
Det blev en diskning pga att Dexter hoppade ett hinder åt fel håll.
Jag blev otydlig och då blev han osäker. Annars gick det helt ok och jag kan tänka mig att tävla igen.

På lördagen var det utställningsdags. Tiger var taggad till tänderna och lät alla sina hormoner löpa lös. Han muckade med allt som rörde på sig och var allmänt en “pain in the ass.” Han är inne i värsta tonårsperioden nu, som ettåring.
Dexter tog det lugnare och skötte sig bra.
Hanhundsdomare för dagen gillade inte storleken eller utseendet på någon av mina killar så de gick inte vidare i sina klasser.
Tigers uppfödare däremot, hade lite mer tur med bedömningen. Hennes unghundstik Tekla, Crazy Train Cranberry, gick och vann hela klabbet ☺
11163061_10153437201234722_4272672001579727089_o

Här finns en film på Dexters agilitylopp.

En del av loppet är inte filmat för kameramannen fick solen i ögonen och hade inte riktigt banan klar för sig. Han gick ju inte banvandringen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *